06 May 2021
Bilişim

TÜRKSAT ile TKGM Arasında TAKBİS 2020 Yazılım Projesi İmzalandı

 

TÜRKSAT ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan TAKBİS 2020 Projesi ile tapu bilgilerinin e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara sunulmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) yenileniyor.

 

TAKBİS yazılımlarının gelişen teknolojiye uygun olarak yenilenmesi amacıyla planlanan TAKBİS 2020 Projesi, 6 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen törenle ile imzalandı. İmza törenine Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı ile her iki şirketin üst düzey yetkilileri katıldı. e-Devlet şifresi, mobil veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların 'www.turkiye.gov.tr' internet adresinden kendilerine ait taşınmazların bilgilerine ulaşabilmesini sağlayan TAKBİS’in yenilenmesi kapsamında imzalanan sözleşme ile TAKBİS 2020 Yazılım Projesi’nin 2 Faz halinde ve toplamda 40 aylık bir süre içerisinde tamamlanacak. Proje uluslararası standartlara uygun olarak yönetilecek olup, yine aynı şekilde yazılım geliştirme süreçlerinde de uluslararası standartlar takip edilecek.

 

Sözleşme imza töreninde konuşan Türksat Genel Müdürü Ertok, proje ile TAKBİS’in hem mobil hem de diğer tüm elektronik hizmetlerde geniş ve daha güçlü bir portföy sunabilmesinin sağlanacağını söyledi.

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı ise vatandaşlara en güvenilir elektronik hizmet altyapısını sağlamak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, bu kapsamda Türksat ile proje sözleşmesinin imzalanması nedeniyle mutlu olduklarını açıkladı.