12 August 2016
Bilişim
Genel

Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü tarafından yürütülen “Ulusal Su Bilgi Sistemi Tasarım ve Geliştirme Projesi ve Devlet Su İşleri Su Veritabanı Uygulama Programları Projesi” Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

11 Ağustos 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Adile Yamaç, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen, Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Küpçü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü personeli ve Türksat Proje Ekibi katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında öncelikle Türksat’a ve ülkemize geçmiş olsun dileklerini ileten Diniz, projenin bakanlığa hayırlı olması temennisinde bulundu. Çalışmanın önemine dikkat çeken Diniz, “Proje ile bilgilerimiz, verilerimiz tek çatı altında toplanacak. Tek merkezden yönetilecek. Proje herkesin sisteme girmesini ve sonuçlarının hepimiz tarafından görülmesini ve izlenilmesini içeriyor” diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Şen, Türksat olarak zor günleri geride bırakarak, önümüzdeki işlerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam edileceğini belirterek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çok önem verdiğimiz bir proje. Projede model olarak kullanabileceğimiz hem teknolojik altyapı, hem de beraber çalışabilirlik modelini ortaya koyuyoruz. Hepimizin gayretiyle sonuçları itibarıyla vatanımız ve milletimiz adına hayırlı bir proje ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu projeyi diğer projelerimiz ile birlikte bir başarı hikâyesi olarak tamamlamayı istiyoruz. Diğer projelerimiz gibi bu projeyi de yeni uygulanabilir bir model olarak hayata geçirmek gayretindeyiz. ”

Toplantıda Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Küpçü tarafından katılımcılara projenin ilerlemesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca, su kütlesi kodlamalarının ortaklaştırılması, DSİ Genel Müdürlüğü’nün sayısal ortamda olmayan verilerinin tartışılması,  DSİ Bölge Müdürlüklerinin bulunan verilerin SVT’ye aktarılması, izleme çalışmalarının standartlaştırılması, ulusal su bilgi sistemlerinin ve SVT altında yer alan tahsis, yeraltı suyu, su kalitesi modüllerinin uyumu gibi projenin tüm detayları masaya yatırıldı. Toplantı soru cevap kısmının ardından sona erdi.