18 Nisan 2024 - 14.32
ProjeM

Projeleri Başarı Hikayesine Dönüştürün: ProjeM 

Proje yönetiminin temel özelliklerinden biri, proje yöneticisinin projenin her yönünü kontrol etmesidir. Bu projenin takvim, bütçe ve hedefleri gibi önemli yönlerinin yönetimini içerir. Projenin zamanında, bütçe dahilinde ve belirlenen hedeflere uygun olarak tamamlanmasını sağlamaya yardımcı olur. Tüm bu adımları sağlıklı biçimde ilerletebilmek için farklı proje yönetim yaklaşımları ve araçları kullanılır.

Proje Yönetim Merkezi (ProjeM), Türksat Bilişim bünyesinde geliştirilen bir proje, portföy ve ekosistem yönetim programıdır. ProjeM, İş Geliştirme ve Proje Yönetim ekiplerinin ihtiyaçları yanı sıra; proje faaliyetlerinin Project Management Institute (PMI) tarafından belirlenmiş yöntemlere uygun şekilde yürütülmesine olanak sağlar. ProjeM ile kurumsal hafıza oluşturulabilmesi, proje faaliyetlerinin daha etkin, verimli ve güvenli şekilde yürütülebilmesi hedeflenmiştir. 

Proje Yönetim Programı ProjeM Nedir? 

ProjeM uygulaması kullanıcının yetki seviyesine göre (Üst Yönetim, Program Yöneticisi, Proje Yöneticisi, İdari Personel vb.) projelerin; mali, paydaş, risk, fırsat ve tedarik yönetimi gibi temel proje yönetimi bilgi alanları dahilinde yönetmesine yardımcı olan, bunun yanında sözleşme, ürün, hizmet yönetimi gibi çeşitli iş geliştirme faaliyet alanları için kurgulanmış, Portföy ve Proje Yönetimini kolaylaştıran bir karar destek sistemidir. Türksat mühendisleri tarafından PMI (Project Management Institute) standartları referans alınarak geliştirilmiştir.

Mevcut işleyişte yürütülen proje işlemleri ve raporlamaları (Proje aylık faaliyet raporları, görevlendirme raporları, Mali Raporları, Veri Doğrulama Raporları gibi), proje finansal durum izleme çalışmalarının, proje planı yönetimi, portföy yönetimi, tedarikçi yönetimi, risk yönetimi, paydaş yönetimi, sözleşme yönetimi, aktivite yönetimi gibi proje adımlarının sistem üzerinden gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Proje Yönetiminde ProjeM’in Önemi Nedir? 

Proje yönetim süreçlerinde araç kullanmanın önemi büyüktür. Bu araçlar, iletişimi güçlendirmenin yanı sıra ekip üyeleri arasındaki iş birliğini artırır. Zaman ve kaynak yönetimini iyileştirir, hataları ve riskleri azaltır, performans analizi sağlar ve proje belgeleri ile bilgilerin düzenli yönetimini kolaylaştırır. Ekip içi koordinasyonu güçlendirir ve proje maliyetlerini kontrol etmeyi sağlar. Bu araçların kullanımı, proje yönetimini daha düzenli, etkili ve başarılı kılar, projelerin başarıya ulaşmasında kritik bir rol oynar.

Temel Özellikleri ve Fonksiyonları Nelerdir? 

  • PMI Uyumlu: Entegrasyon, Kapsam, Zaman, Maliyet, Kalite, Kaynak, İletişim, Risk, Tedarik, Paydaş Yönetimi Fonksiyonları 
  • Profesyonel Servisler: Birim Yönetimi, Rol Yönetimi, Kullanıcı Yönetimi, Parametre Yönetimi. 
  • Kullanıcı Dostu Tasarım: Kullanıcı deneyimine göre hazırlanmış menüler. Kolay okunabilir panel yapısı ve detay bilgilere erişim kolaylığı.
  • Karar Destek: Portföy/Proje Yönetimi, İş Geliştirme Faaliyetleri ve Mali Bilgiler için detaylı filtreler ile analiz imkanı. 
  • Kolay Entegrasyon: Rest Web Servisler ile kolay entegrasyon (ERP Uygulamaları, Tedarik Yönetim Portalı vb.) Kullanıcı Yönetimi (Active Directory).

Proje Yönetiminde ProjeM Kullanımının Faydaları Nelerdir? 

  • Yöneticilerin projeleri gerçek zamanlı olarak takip etmelerine imkân sağlar.
  • Verimliliği artırır.
  • Kaynak kullanımını optimize eder.
  • İletişimi ve iş birliğini geliştirir.
  • Şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırır.
  • Daha detay proje raporlaması ve analizi sağlar.
  • Projelerle ilgili önemli belgelere güvenli bir şekilde erişme ve paylaşmayı sağlar.
  • Projelerde meydana gelebilecek riskleri ve bu riskin gerçekten meydana gelmesi durumunda nasıl kontrol edileceğinin takibine yardımı olur. 
  • Projelerde karar verme sürecini optimize eder ve işyerinde verimliliği arttırır. 
  • Projenin hedeflerine ulaşmasını sağlayan proje planlamasına elverişli ve sistematik bir yaklaşım sunar.
  • Proje yöneticileri, bir projenin doğru hızda ilerleyip ilerlemediğini kolayca takip edebilirler.