Veri merkezleri hakkında bilmeniz gereken her şey bu rehberde! Veri merkezlerinin önemi, çalışma prensipleri ve Türkiye'deki veri merkezi seçeneklerini keşfedin!
Fotogrametri nedir ve nasıl çalışır? Dijital haritalama ve 3D modelleme dünyasında fotogrametrinin kullanım alanlarını, avantajlarını ve geleceğini inceleyelim.
Görüntü işleme teknolojisi, dijital görüntülerin analiz ve iyileştirilmesi için yenilikçi yöntemler demek. Şimdi tıklayın ve hemen yenilikleri keşfedin!
PostgreSQL’in temel bileşenleri ve gelişmiş özellikleri nelerdir, nasıl kullanılmalıdır sorularının cevaplarını blog yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.
Coğrafi Bilgi Sistemleri dünyadaki mekânsal verilerin toplanması, depolanması, analiz edilmesi ve görselleştirilmesi için güçlü bir araçtır. Geleneksel Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulamaları, mekânsal verilerin yönetimi ve haritalandırılmasıyla ilgilenirken, Yapay Zekâ tekniklerinin entegrasyonu, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin işlevselliğini ve kullanım alanlarını genişletmektedir. Yapay Zeka'nın gelişmesi ile birlikte Coğrafi Bilgi Teknolojileri alanında gelecekte bizleri neler beklediğini yazımızda irdeledik.
Yapay zeka ve kullanım alanlarında uzmanlaşmış olan Türksat Bilişim yepyeni bir yazıyla karşınızda. Yapay zeka ile uzaktan algılama projelerini keşfedin.
Yapay zeka, başlangıçta bilim kurgu filmlerinde ve romanlarda yer alan bir kavramken, bugün gerçek dünyada somut uygulamaları olan bir teknoloji haline geldi. Bu yazıda da yapay zeka teknolojisinde yaşanan önemli gelişmeler ve yeniliklerin farklı alanlardaki etkileri incelenecektir.
Günümüzün en önemli gündem maddelerinden birisi olan yapay zekanın doğuşu, geldiği nokta ve geleceğine dair yazımızı okumak için tıklayınız. Yapay zeka günlük yaşantımıza nasıl etki ediyor, mesleklerin yok olmasına mı neden oluyor yoksa yeni iş kollarının oluşmasına fırsat mı sağlıyor?
Bulut teknolojisi nedir, nasıl çalışır, avantajları ve uygulamaları, kullanım alanları nelerdir ve geleceğin bulut teknolojisi trendleri nelerdir daha detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Veri merkezleri nasıl çalışır, önemi nedir, seçim yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir, güvenlik nasıl sağlanır, kişisel verilerin veri merkezlerindeki yolculuğu nedir, Türkiye'deki veri merkezi seçenekleri nelerdir ve sanal gerçeklik, yapay zeka çağında veri merkezlerinin geleceği hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), uydu görüntüleri kullanarak dünyayı haritalandırma, analiz etme ve geleceği şekillendirme konusunda güçlü bir araçtır. Bu teknoloji, giderek artan bir şekilde çeşitli endüstrilerde kullanılmakta ve önemli sonuçlar doğurmaktadır. Bu yazıda, uydu görüntülerinin coğrafi bilgi sistemleriyle birleşerek nasıl veri haritalandırıldığını, analiz edildiğini ve neden önemli olduğunu incelenmektedir.
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, coğrafi bilgi sistemleri (CBS) ve uydu görüntüleri, dünya üzerindeki değişimleri daha derinlemesine anlamak için güçlü bir araç haline gelmiştir. Uydu görüntülerinin ve mekânsal verinin yerel ve bölgesel önemini, küresel etkilerini ve neden bu kadar önemli olduğunu inceleyen yazımızı okumak için tıklayınız.
Proje yönetimi, modern iş dünyasında başarılı projelerin anahtarıdır. Kurum & kuruluşların dijital dönüşüm yolculuklarında ihtiyaç duydukları yazılım projeleri profesyonel proje yönetim anlayışı ile hayata geçirilmektedir. Proje yönetiminin püf noktaları hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.
Proje yönetim süreçlerinde araç kullanmanın önemi büyüktür. Proje yönetiminin temel özelliklerinden biri, proje yöneticisinin projenin her yönünü kontrol etmesidir. ProjeM ile kurumsal hafıza oluşturulabilmesi, proje faaliyetlerinin daha etkin, verimli ve güvenli şekilde yürütülebilmesi hedeflenmiştir. Detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Siber saldırı, bilişim ve endüstriyel kontrol sistemlerinin veya bu sistemler tarafından işlenen bilginin/ verinin gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliğini ortadan kaldırmak amacıyla kişi ve/veya bilişim sistemleri tarafından kasıtlı olarak yapılan işlemlere denir.
Türkiye’nin en kritik bilişim altyapılarının siber güvenlik hizmetlerini üstlenen Türksat Bilişim uzmanları kurum ve işletmelere verdiği siber güvenlik danışmanlık hizmeti ile aşağıdaki konularda destek olmaktadır.
Özel yazılım projesi, kurum, kuruluşların ve işletmelerin ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilmiş yazılımlardır. Her kuruluşun iş yapış biçimi farklıdır. Özel yazılım projeleri, kuruluşun kültürüne, iş yapış biçimine, önceliklerine, süreçlerine ve yeteneklerine uygun olarak geliştirilen; rafta satılan ürünler (COTS) ile karşılanamayan, kuruluşa özel terzi dikim sistemler olarak açıklanabilir.
İş sürekliliğini sağlayabilmeleri ve işleyişin sürdürülebilirliği için kurumların materyal kaybının önüne geçmesi kritik öneme sahiptir. Özellikle afet ve acil durumlarda kurumun sahip olduğu dijital arşiv sistemi işlerin ve işlemleri sorunsuz bir şekilde devam edebilmesini sağlamaktadır.
Bilişim sektörü günümüz iş dünyasında hayati bir rol oynamaktadır. İşletmeler, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmek ve rekabet avantajı elde edebilmek için genellikle çeşitli tedarikçilerle çalışmayı tercih etmektedir. Bu yazıda, bilişim sektöründe tedarikçi kullanımının önemini ve başarılı bir iş birliği için dikkate almanız gereken anahtar noktaları ele alacağız.
Günümüzün en popüler konuları arasında yer alan Blockchain ve Edge Computing arasındaki bağlantı nasıl olabilir? Peki Blok zincir ve Edge Computing teknolojilerini birlikte kullanabilir miyiz? Veya kullanımın avantajları neler olabilir?
Özet: Parkinson, uzun yıllar kamu hizmetinde çalışmış ve özellikle kamu hizmeti veren kurumlarda “daha çok” çalışmanın “daha akıllı ve daha hızlı” çalışmaktan iyi olduğuna dair yaygın düşünceye karşı eleştiri olarak 1955 yılında bir makale yayınlamıştı. Günümüzde de tüm şirketlerin stratejik hedefinin başında yer alan müşteri memnuniyetinin artırılması ve ürünlerin tam zamanında pazarda olması için “daha akıllı ve daha hızlı çalışmak” artık bir gereklilik haline gelmiştir.