22 Temmuz 2016
Bilişim
Genel
Kablo
Uydu

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Türksat A.Ş. Gölbaşı Yerleşkesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Darbecilerin hedef aldığı merkezlerden birinin de Türksat olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Amaçları bütün yayınları kesmekti. Onun için buraya uçaklarla, helikopterle havadan saldırıda bulundular” dedi. Darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarından atılan bomba sonucu oluşan çukuru gösteren Yıldırım şunları söyledi:

Şurada gördüğünüz şu çukur, atılan bir bombanın bıraktığı çukurdur. Amaçları, başlangıçta şu ilerideki, üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak, onun faaliyette olmayan, sadece ilk yıllardaki Türksat 1B’ye hizmet eden, şimdi de Türksat’ı sembolize eden bir antendi. Onu gerçek yayınların çıkıldığı anten gibi düşünüp oraya attılar. Hâlbuki yayınlar başka yerlerden yapılıyordu, oraları tutturamadılar. Ve nihayet gelişigüzel, buraya, daha arkaya, başka yerlere havadan taramak, bombalar atmak suretiyle burayı etkisiz hâle getirmeye çalıştılarsa da, Türksat çalışanı arkadaşlarımızın çok basiretli ve akıllıca tutumları nedeniyle zaman kazanarak gerçek merkeze erişimleri imkânsız hâle getirildi.

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”

İki Türksat çalışanının hayatını kaybettiğini anımsatan Yıldırım, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Dört yaralı kardeşimiz var, kendilerini ziyaret ettik, durumları iyi. Onlara da şifalar diliyorum.” dedi.

Darbe girişimi sırasında TRT Genel Müdürlüğünde yaşananlara işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

Kısa bir süre TRT’yi işgal ettiler ve o korsan duyurularını yapmaya çalıştılar. Bu arada Türksat, gerek yedek sistemi gerekse burayı devreye sokarak, kısa sürede TRT’yi yayından çıkardı. Böylece tek elde ettikleri iletişim aracını da kaybetmiş oldular. Bütün gece boyunca yayınlar bütün kanallarda kesintisiz devam etti. Burada, bu darbenin önlenmesinde kısıtlı imkânlarıyla canla başla çalışan Türksat’taki çok vatansever, vefakâr kardeşlerimize, Genel Müdür başta olmak üzere, tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu darbenin önlenmesinde, kendi çaplarında çok büyük bir katkı sağlamışlardır. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada Türksat büyük bir görev ifa etmiştir.

Yıldırım, tüm Türksat camiasına ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.