04 Mart 2016
Bilişim
Genel
Kablo
Uydu

www.haber7.com sitesinde “RTÜK ve Türksat’ı Göreve Çağırdılar” başlığıyla 04 Mart 2016 tarihinde yayımlanan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Türksat A.Ş. tarafından 19 Şubat 2016 tarihinde kamuoyuna yapılan açıklama şu şekildedir:

Radyo Televizyon Üst Kurulunun Kararı ile işletmekte olduğumuz uydulardaki bazı TV kanallarının iletimi geçtiğimiz günlerde sonlandırılmıştır. Buna karşın bazı basın yayın organlarında ismi zikredilen “Gogetsale” isimli TV platformunun Ankara 7. İdare mahkemesinden aldıkları 18/02/2016 tarih 2016/679 Esas sayılı “yürütmenin durdurulması” kararını müteakip yayınları uydularımızdan tekrar iletilmeye başlanmıştır.

Yine 10 Şubat 2016 tarihinde şirketimiz tarafından kamuoyuna bu doğrultuda bir açıklama daha yapılmıştır:

Öncelikle söz konusu yazılarda ve haberlerde açıkça hem fiili duruma, hem de hukuki düzenlemelere ve mer’i mevzuat hükümlerine aykırı açıklamalarda bulunulmaktadır; eksik ve hatalı yorumlar yapılarak, haksız ve hukuka aykırı kanaatlere ulaşılmaktadır. Kurumlar arasında bir çekişme varmış gibi bir algı oluşturulmak istenmektedir. Şirketimiz ile Radyo Televizyon Üst Kurulu arasındaki ilişkiler, bütünüyle idari ve hukuki çerçevede devam etmektedir.

Haberlerde Türksat A.Ş.’nin ticari itibarını sarsma ve zarara uğratma gayesiyle hareket edilmesi nedeniyle tüm yasal hakların kullanılacağını belirtmek isteriz.

Haberlerde yer alan iddialar hukuki mesnetten yoksundur. Zira şirketimiz tarafından hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir işlem tesis edilmemiştir. Söz konusu haberler, tek taraflı olarak her hangi bir araştırma ve inceleme yapılmaksızın kamuoyuna sunulmuştur.

Şirketimiz, uydu altyapı / platform ve kablo altyapı / platform işletmecisi sıfatıyla faaliyette bulunulmaktadır. Bu kapsamda, haberlerde yansıtıldığının aksine TV / radyo yayın içeriği ve denetimi hususunda şirketimizin herhangi bir görevi bulunmamaktadır. İçerik denetimi, 6112 sayılı Kanun kapsamında Radyo Televizyon Üst Kurulu’na aittir.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda şirketimiz kanunların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. İdari/adli mercilerden herhangi bir talep gelmesi halinde şirketimizce gereken işlemler hassasiyetle yapılacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.