19 Temmuz 2016
Bilişim
Genel
Kablo
Uydu

Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde FETÖ’nün darbe girişimine direnirken canlarını veren Tesisler İşletme Direktörümüz Ahmet Özsoy ve Hukuk Müşavirliği personelimiz Ali Karslı toprağa verildi.

Ahmet Özsoy’un Bağlum Merkez Camiinde kılınan cenaze namazına, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletvekilleri, Türksat A.Ş. yöneticileri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, şehit Ahmet Özsoy’un eşi Yasemin Özsoy ile oğulları Muhammet Tahsin ve Abdullah Enes ile anne Arife Özsoy ve baba Tahsin Özsoy’a başsağlığı temennisinde bulundu.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında konuşan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

Bu musalla taşında sizden son helalliğini alan Ahmet kardeşimiz, geçmişte, bakanlık yaptığım dönemde, bizim zamanımızda işe başlayan çok değerli bir kardeşimizdir. O sadece bu menfur kalkışmada hayatını kaybeden yüzlerce kardeşimizden biri değildir. O diğer bütün kardeşleriyle birlikte demokrasi adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, geleceği adına, nesillerimizin geleceği adına canıyla bedel ödemiş demokrasi şehidimizdir. Allah şehidimize rahmet eylesin.

Ali Karslı Çorum’da toprağa verildi

Darbe girişimi sırasında Ankara’da yaşamını yitiren Türksat personeli Ali Karslı’nın cenazesi ise memleketi Çorum’da toprağa verildi.

Cenaze törenine Karslı’nın yakınlarının yanı sıra, Vali Necmeddin Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milletvekili Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal ile vatandaşlar katıldı.