09 Mayıs 2016
Bilişim
Genel

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öncülüğünde 2013’ten bu yana yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 3000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi, 6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü E.Ertuğrul Karsak’ın oturum başkanlığını yaptığı “Bilgi Teknolojileri ve Dijital Gelecek” başlıklı oturumda Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın ve Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş konuşmacı olarak yer aldı.

İlk defa uzay çalışmalarında kullanılan mikroçip teknolojilerinin bugünkü sayısal dönüşümün temellerini oluşturduğunu vurgulayarak söze başlayan Şen, e-dönüşümün son model teknolojik cihazların kullanılması olarak anlaşılmamasının gerektiğini belirttikten sonra manuel olarak takip edilen iş süreçlerinin teknolojik kabiliyetler kullanılarak hızlandırılması ve gerekli olan yazılım mimarinin tasarlanması olarak tanımladı.

e-Dönüşümün en güzel örneği olarak e-Devlet Kapısı’nı örnek gösteren Şen, istatistiksel olarak % 43’lük genç nüfusumuzun e-Devlet Kapısı’nı kullandığını vurgularken, bu oranın gençlerin e-Dönüşümü yaşamakta olduğunu gösterdiğini söyledi. 

e-Dönüşüm sürecini belirli bir seviyeye getiren kurumların bunu bir kazanca dönüştürüp diğer kurumlarla arasında fark yaratabildiğine değinen Şen, e-Dönüşümle elde edilen kazanımların Ar-Ge’ye kaynak olarak aktarılabileceğini, böylece Ar-Ge çıktılarıyla yeni pazarlar oluşturulabileceğine dikkat çekti. Şen, genç katılımcıların ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A ve siber güvenlikle ilgili sorularını da cevaplandırdı.