01 Ağustos 2016
Bilişim
Genel

Türksat, Bilişim500 listesinde 22. sıraya yükseldi

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen, Türkiye’nin en büyük ilk 500 bilişim şirketinin sıralandığı “Bilişim 500” araştırmasının sonuçları açıklandı. 2014 yılında açıklanan “Bilişim 500” listesinde 24. sırada yer alan Türksat A.Ş.,  bu yıl 22. sıraya yerleşti.

Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi içeren, markaların performanslarını ölçme ve pazardaki konumlarını analiz etme fırsatı yakaladıkları Bilişim 500 araştırmasının sonuçlarına göre Türksat, satış gelirleri kategorisinde 22. sırada yer aldı. Şirket, “İletişim Şirketleri” kategorisinde 11. sırada yer alırken, “Doküman-Arşiv Yönetimi Yazılımı Gelirlerine Göre İlk 10 Şirket” arasında 4. sırada yer buldu. “Barındırma-Yönetim-Bulut Gelirlerine Göre İlk 10 Şirket” ve “İnternet Hizmeti Gelirlerine Göre İlk 8 Şirket” arasında ikinciliği kazanan Türksat, “Hizmet İhracatı Gelirlerine Göre İlk 15 Şirket” kategorisinde 4. sırada yer aldı.  

Ödüller liderliğimizi pekiştiriyor

“Bilişim500” listesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, “Türkiye’nin lider uydu şirketi olarak, tüketicilerin teknoloji ürün ve hizmetlerine kesintisiz erişimi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu ödüller liderliğimizi pekiştirirken, önümüzdeki yıllarda da sektöre ve tüketicilerimize daha fazla değer sunma yolunda bize güçlü bir motivasyon sağlıyor” dedi.