08 Haziran 2016
Bilişim
Genel
Kablo
Uydu

Türksat A.Ş. Ramazan ayının ilk iki günü Priştine, Skenderay ve Mitroviça’da Kosovalılarla iftarda buluştu. Eyüp Sultan Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar organizasyonuna katılan Türksat, kurulan dev iftar çadırlarında iftar sevincini yaklaşık 2 bin kişiyle birlikte yaşadı.  

Ramazan’ın ilk iftarı  için bir araya gelen,  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve ezanın ardından iftar çadırını dolduran Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnak Müslümanlar, hep birlikte oruç açtı.

İftar yemeğine Kosova Çevre Bakanı Ferid Agani, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Kıvılcım Kılıç, Norveç’in Priştine Büyükelçisi Iann Bratu, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Türksat  Genel Müdürü Cenk Şen, Türkiye ile Kosova’dan kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Genel Müdür Şen,  organizasyona katkı vermenin onur  verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

Böyle hayırlı bir işin içinde bulunmak, rol almak, az da olsa elimizdekini paylaşmanın anlamını buralara taşımak bizi çokça gururlandırıyor. Türksat olarak 5 senedir  bu güzel olayı destekliyoruz. Gelecek senelerde de aynı şekilde destek vermeye devam etmek istiyoruz. Dinimizin de emrettiği gibi bizler elimizdekileri paylaşarak büyümeye  inanan insanlarız.

Mübarek Ramazan’ın Müslümanlara tarifi kolay olmayan güzellikler sağladığını  belirten Bakan Agani  ise yaptığı açıklamada, Türk kardeşlerimizle birlikte oruç açmanın, bu geceye ayrı bir değer kattığını söyledi. Bakan Agani, “Ramazan ayı, Allah’a olan bağlılığımızı ispatlayan ve insanın ruhani değerlerinin her zaman maddi değerlerin önünde olduğunu kanıtlayan bir aydır” dedi.

Büyükelçi  Kılıç da Ramazanın kardeşlik, dayanışma, bir arada olma ve paylaşma duygularını idrak etmeye vesile olduğunu kaydetti. Büyükelçi Kılıç, “Ramazan Ayı bereket ayı, Ramazan rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı. İnşallah bu ayın getirdiği o bereketten bütün insanlar çok iyi bir şekilde istifade eder” ifadesini kullandı.

Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Balkanlar Koordinatörü İskender Yanovalı, vakıf olarak 10  yıldır Kosova’da Ramazan çadırı kurduklarını  anımsatarak, “İnşallah nice 10 yıllar daha Kosovalı kardeşlerimize Eyüp Sultan Vakfı’nın bu organizasyonu devam eder” diye konuştu.

İftar etkinlikleri, Türksat VSAT sistemleri marifatiyle  http://kosovaiftar.tv/ adresinden canlı olarak takip edilebilmektedir.